Reuring in Gieten!

De concept Omgevingsvisie Centrum Gieten is net klaar, en nu gebeurt er al van alles in het centrum van Gieten.

De zomerbeplanting in de hanging baskets in de Stationsstraat is vervangen door winterbeplanting met verlichting. De etalages aan de Trog zijn opgevrolijkt met bestickering. Familie Martens van Bakkerij Job is druk bezig in hun nieuwe pand aan de Stationsstraat 43 en de familie Langebeeke gaat ‘The House’ aan de Brink 2 weer in ere herstellen en er een duurzaamheidscentrum beginnen. Kortom: de reuring in Gieten is begonnen!

‘The House’ heeft nieuwe eigenaar en wordt in ere hersteld

Familie Langebeeke is de trotse nieuwe eigenaar van de Brink 2 in Gieten. Namens de gemeente feliciteerde wethouder Henk Heijerman hen met de koop van het pand. ‘The House’ Brink 2 staat bij velen bekend als ‘The House’ en was tot het verlaten van het pand door Welzijn in eigendom van Stichting Welzijn Aa en Hunze. Het pand huisveste de peuterspeelzaal ’t Olifantje, de jeugdsoos en zaalruimtes voor verenigingen. De laatste jaren stond het pand leeg. De gemeente heeft op 15 mei 2017 in afwijking van het bestemmingsplan vergunning verleend voor het in gebruik nemen van Brink 2 voor “wonen inclusief een aan huis verbonden beroep”.

Duurzaamheidscentrum

De familie Langebeeke gaat de voormalige pastorie verbouwen en weer gebruiken als woning. De vm. pastorie zal zoveel mogelijk weer in ere worden hersteld, inclusief de serre die vroeger aanwezig was. De aanbouw achter de voormalige pastorie zal door de familie Langebeeke worden gebruikt als Duurzaamheidscentrum. In dit duurzaamheidscentrum wil Langebeeke informatie geven over duurzaamheidsmaatregelen. Het pand leent zich volgens initiatiefnemers uitstekend om zelfs van beperkte maatregelen de resultaten te laten zien.

the house